Missie en Visie van onze jeugdopleiding.

Missie:

Algemeen doel:

KFC Merelbeke stelt zich tot doel: De Merelbeekse jongeren de mogelijkheid te bieden om te voetballen, plezier te scheppen in deze sporttak en zich in de best mogelijke omstandigheden te bekwamen onder de deskundige leiding van bekwame en gemotiveerde trainers.

Doelgroep:

Iedere speler die zich aanmeldt bij de club krijgt de mogelijkheid om een aantal trainingen mee te maken om dan later aan te sluiten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk zelf-opgeleide jongeren te laten doorstromen naar de eerste ploeg.

Eigen waarden Jeugd Opleiding:

De doelstelling is per seizoen 1 jeugdspeler af te leveren aan het eerste elftal.

VISIE:

Intern beleid:

KFC Merelbeke heeft een goede aantrekkingskracht en is een club waar heel wat jongeren wekelijks de kans krijgen om hun favoriete sport te beoefenen. Het is de bedoeling met vakbekwame of met door praktijkervaring gevormde trainers te werken. We schrijven ieder jaar in met minstens één jeugdploeg per leeftijdscategorie van debutantjes tot en met junioren. Elke speler/speelster die zijn lidgeld betaald heeft en de trainingen regelmatig volgt moet bij oproeping minstens 50% van de speeltijd kunnen voetballen. Bij onze jeugdploegen zijn ook een aantal meisjes aangesloten, een volwaardige dames- jeugdploeg hebben we niet meer, wel beschikken we over één dames elftal die uitkomt in 3de Nationale. Het is tevens de bedoeling om de minder begenadigde spelers na de jeugdopleiding verder te laten aantreden in het elftal van de zondagreserven, we willen namelijk een club zijn voor iedereen. Op deze wijze kunnen we het verenigingsleven verder in stand houden. Getalenteerde spelers die een nationaal niveau aankunnen krijgen bij ons de kans deze te benutten. Onze ervaring leert trouwens dat deze spelers wanneer ze op een hoger niveau niet doorbreken gemakkelijk terugkeren naar hun oude moederclub en daar alsnog gedurende enkele jaren een meerwaarde kunnen betekenen.